Bruna bönor med fläsk

Bruna bönor med fläsk

2 tim
Huvudrätt
Bruna bönor med fläsk är riktigt ordentlig husmanskost. Bönorna smaksätts med sirap och ättika. Det salta krispiga fläsket är det självklara valet att servera till bruna bönor. Den bästa måltidsdrycken till detta är såklart ett glas iskall mjölk.
https://www.arla.se/recept/bruna-bonor-med-flask/

Gör så här

  • Skölj bönorna och lägg dem i en bunke. Häll på med vatten så det täcker. Ställ svalt ca 12 tim.
  • Häll av bönorna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  • Lägg bönorna i en kastrull och häll på 8 dl vatten. Tillsätt salt. Koka på svag värme under lock tills bönorna är mjuka 1-1 ½ tim.
  • Smaksätt med sirap, ättikssprit och ev lite salt.
  • Rör ut potatismjölet med kallt vatten Rör ne i bönorna och låt koka upp.
  • Stek fläsket knaprigt.
Klart!

Ingredienser

Bruna bönor
300 g
Vatten
Salt
1 tsk
Sirap
1 msk
Ättiksprit 12%
1 msk
Potatismjöl
1 msk
Vatten
2 msk
Till servering:
Rimmat sidfläsk, skivat
400 g