Broccolipaj med ädelost

1 tim Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Broccolipaj med ädelost

En smakrik och krämig paj där sältan från ädelosten möter mild broccoli i en len äggstanning. Den här vegetariska broccolipajen är enkel att laga och passar perfekt som lunch eller middag. Servera den med en fräsch grönsallad för fin balans mellan det krämiga och det krispiga.

Ingredienser

Fyllning:

Broccoli
250 g
Ägg
3
2½ dl
140 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Sallad:

Avokado
1
Machésallad
100 g
Cocktailtomater
250 g
Liten rödlök
1
Olivolja
1 msk
Färskpressad citronsaft
1 tsk

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
  • Skär broccoli i små buketter och skiva stammen. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  • Vispa ihop ägg, grädde, smulad ädelost, salt och peppar.
  • Fördela broccolin i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Skölj salladen. Halvera tomaterna och skiva rödlöken tunt. Dela, kärna ur och skiva avokadon.
  • Vispa ihop olivolja, citronsaft, salt och nymalen svartpeppar i en salladsskål. Vänd ner grönsakerna.
  • Servera salladen direkt tillsammans med den nygräddade broccolipajen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

514 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 11,5 % 14,5 g
Fett: 69,2 % 40,3 g
Kolhydrater: 19,3 % 24,4 g
https://www.arla.se/recept/broccolipaj-med-adelost/