Broccolipaj med ädelost
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En smakrik och krämig paj där sältan från ädelosten möter mild broccoli i en len äggstanning. Den här vegetariska broccolipajen är enkel att laga och passar perfekt som lunch eller middag. Servera den med en fräsch grönsallad för fin balans mellan det krämiga och det krispiga.
Ingredienser
Pajdeg:
| 75 g | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
| ½ dl |
Fyllning:
|
Broccoli
|
250 g |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
| 2½ dl | |
| 140 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Sallad:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Machésallad
|
100 g |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Färskpressad citronsaft
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
514 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 11,5 % | 14,5 g |
| Fett: | 69,2 % | 40,3 g |
| Kolhydrater: | 19,3 % | 24,4 g |