Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli och mandel med brynt smör

35 min Förrätt
Broccoli på nytt sätt blir till en fantastiskt god förrätt eller tillbehör. Broccolistjälkar kokas försiktigt och får sällskap av mandel och brynt smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt mandlarna ligga i kallt vatten i kyl ca 12 tim eller över natten.
  • Skala dem genom att trycka ut dem ur skalet.
  • Bryn smöret sakta i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt.
  • Skär bort topparna på broccolin. Skala stjälkarna och dela dem i bitar på längden.
  • Ångkoka topparna i en sil eller durkslag ca 5 min. Mixa dem släta tillsammans med ⅔ av smöret. Smaka av med salt.
  • Ångkoka stjälkarna ca 4 min.
  • Skala och skiva löken.
  • Servera de varma stjälkarna med broccolikräm, mandlar, lökringar och gärna en klick mandelsmör.
  • Ringla över resten av det brynta smöret.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 37 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Broccoli
500 g
Mandel
½ dl
75 g
Salt
Silverlök
1
Mandelsmör
1 dl