Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli och mandel med brynt smör

Betyg

(6 st)

Broccoli på nytt sätt blir till en fantastiskt god förrätt eller tillbehör. Broccolistjälkar kokas försiktigt och får sällskap av mandel och brynt smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Låt mandlarna ligga i kallt vatten i kyl ca 12 tim eller över natten. Skala dem genom att trycka ut dem ur skalet. Bryn smöret sakta i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt. Skär bort topparna på broccolin. Skala stjälkarna och dela dem i bitar på längden. Ångkoka topparna i en sil eller durkslag ca 5 min. Mixa dem släta tillsammans med 2/3 av smöret. Smaka av med salt. Ångkoka stjälkarna ca 4 min. Skala och skiva löken. Servera de varma stjälkarna med broccolikräm, mandlar, lökringar och en klick mandelpasta. Ringla över resten av det brynta smöret. Tips! Mandelpasta finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem