Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli och mandel med brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Broccoli på nytt sätt blir till en fantastiskt god förrätt eller tillbehör. Broccolistjälkar kokas försiktigt och får sällskap av mandel och brynt smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Låt mandlarna ligga i kallt vatten i kyl ca 12 tim eller över natten. Skala dem genom att trycka ut dem ur skalet. Bryn smöret sakta i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt. Skär bort topparna på broccolin. Skala stjälkarna och dela dem i bitar på längden. Ångkoka topparna i en sil eller durkslag ca 5 min. Mixa dem släta tillsammans med 2/3 av smöret. Smaka av med salt. Ångkoka stjälkarna ca 4 min. Skala och skiva löken. Servera de varma stjälkarna med broccolikräm, mandlar, lökringar och en klick mandelpasta. Ringla över resten av det brynta smöret. Tips! Mandelpasta finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem