Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli på nytt sätt blir till en fantastiskt god förrätt eller tillbehör. Broccolistjälkar kokas försiktigt och får sällskap av mandel och brynt smör.
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Broccoli och mandel med brynt smör

Broccoli på nytt sätt blir till en fantastiskt god förrätt eller tillbehör. Broccolistjälkar kokas försiktigt och får sällskap av mandel och brynt smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Gör så här:

Låt mandlarna ligga i kallt vatten i kyl ca 12 tim eller över natten. Skala dem genom att trycka ut dem ur skalet. Bryn smöret sakta i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt. Skär bort topparna på broccolin. Skala stjälkarna och dela dem i bitar på längden. Ångkoka topparna i en sil eller durkslag ca 5 min. Mixa dem släta tillsammans med 2/3 av smöret. Smaka av med salt. Ångkoka stjälkarna ca 4 min. Skala och skiva löken. Servera de varma stjälkarna med broccolikräm, mandlar, lökringar och en klick mandelpasta. Ringla över resten av det brynta smöret. Tips! Mandelpasta finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Protein: 12 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.