Broccoli- och brysselkålspaj med getost
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Läcker paj med broccoli, brysselkål och getost i ett frasigt pajskal och med hackad mandel på toppen. Servera en enkel sallad på brysselkålsblad till pajen.
Ingredienser
Pajskal
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Grovt rågmjöl
|
1 dl |
|
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Broccoli
|
250 g |
|---|---|
|
Brysselkål
|
500 g |
| 1 msk | |
|
Falbygdens® Getost
|
100 g |
|
Ägg
|
4 |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Saltrostad mandel
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Plocka av några extra blad från brysselkålen och blanda med lite olivolja och servera till pajen.
Näringsvärden, per port
Energi:
736 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,4 g |
| Protein: | 15,1 % | 27,3 g |
| Fett: | 61,6 % | 51,3 g |
| Kolhydrater: | 23,3 % | 42,2 g |