Broccoli- och brysselkålspaj med getost
1 tim 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Läcker paj med broccoli, brysselkål och getost i ett frasigt pajskal och med hackad mandel på toppen. Servera en enkel sallad på brysselkålsblad till pajen.
Ingredienser
Pajskal
Svenskt Smör från Arla®
|
125 g |
---|---|
Vetemjöl
|
2 dl |
Grovt rågmjöl
|
1 dl |
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
Broccoli
|
250 g |
---|---|
Brysselkål
|
500 g |
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Falbygdens® Getost
|
100 g |
Ägg
|
4 |
Arla Ko® Standardmjölk
|
3 dl |
Salt
|
1 tsk |
Saltrostad mandel
|
1 dl |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Plocka av några extra blad från brysselkålen och blanda med lite olivolja och servera till pajen.
Näringsvärden, per port
Energi:
763 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Fett: | 52 g |
Kolhydrater: | 43 g |

