Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa

15 min Buffé Dessert
Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa

En spännande sommarförrätt med söt vattenmelon och jordgubbar steks lätt i smör. På med balsamvinäger - och vips har du en härlig maffig fruktsalsa att toppa din krämiga Brillat Savarin med! En perfekt efterrätt att imponera med.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa

Ingredienser

Brillat savarin
200 g
Jordgubbar
125 g
Vattenmelon, utan skal
ca 100 g
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Färsk basilika

Gör så här

  • Ta fram osten från kylen i god tid så att den hinner bli mjuk och krämig inför servering.
  • Skölj och halvera jordgubbarna. Skär vattenmelon i kuber.
  • Hetta upp smör i en stekpanna på hög värme och stek jordgubbar och vattenmelon tills bitarna får lätt färg.
  • Häll över balsamvinäger och stek ytterligare någon minut tills smakerna blandats.
  • Lägg den stekta frukten direkt på osten, garnera med färska basilikablad och servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

269 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 13,3 % 8,8 g
Fett: 76,3 % 23,2 g
Kolhydrater: 10,4 % 6,9 g
https://www.arla.se/recept/brillat-savarin-med-balsamicostekt-vattenmelon-och-jordgubbssalsa/