Päronsalsa med vanilj

Päronsalsa med vanilj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Päron är ju en klassisk smakkompis på ostbrickan. Här i formen av söt päronsalsa på vitt vin, honung och russin som är ett fantastiskt tillbehör till goda ostar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl vitt vin
  • ¾ dl honung
  • ¾ dl ljusa russin
  • ½ vaniljstänger
  • 3 fasta päron

Gör så här:

Gör så här:

Häll vinet i en kastrull. Tillsätt honung och russin. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen. Koka upp och låt koka utan lock tills det blir simmigt. Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar ca 2x2 cm. Vänd ner dem och låt koka tills de är mjuka och nästan all vätska är borta. Låt kallna. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem