Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Päronsalsa med vanilj
Päronsalsa med vanilj
20 min
Buffé
•
Kommentarer
Päron är ju en klassisk smakkompis på ostbrickan. Här i formen av söt päronsalsa på vitt vin, honung och russin som är ett fantastiskt tillbehör till goda ostar.
Andra liknande recept
30 min
Lagrad cheddar med grön tomatmarmelad och rökta salta mandlar
(4)
20 min
Karamelliserad gräddädel på kavring
(3)
20 min
Sötsalta karamelliserade nötter
(36)
10 min
Gurksallad med senapsdressing
(5)
1 tim
Havrekex
(87)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Häll vinet i en kastrull. Tillsätt honung och russin.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen. Koka upp och låt koka utan lock tills det blir simmigt.
Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar ca 2x2 cm. Vänd ner dem och låt koka tills de är mjuka och nästan all vätska är borta.
Låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
165 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
15 g
Fett:
10 g
Ingredienser
Vitt vin
1½ dl
Honung
¾ dl
Ljusa russin
¾ dl
Vaniljstång
½
Fasta päron
3
Andra liknande recept
30 min
Lagrad cheddar med grön tomatmarmelad och rökta salta mandlar
(4)
20 min
Karamelliserad gräddädel på kavring
(3)
20 min
Sötsalta karamelliserade nötter
(36)
10 min
Gurksallad med senapsdressing
(5)
1 tim
Havrekex
(87)
15 min
Catarinas ostsnacks
(79)
25 min
Jordgubbsmarmelad
(114)
10 min
Butter board
(4)
20 min
Lingonchutney
(25)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum