Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

En härlig björnbärskompott med smak av fänkål, söt honung och ett sting av chili. Björnbärskompott är ett gott tillbehör till smakrika ostar på ostbricka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl björnbär färska eller frysta
  • ½ msk stötta hela fänkålsfrön
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • ½ dl honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk kallpressad rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Rosta fänkålsfrön i torr varm panna. Koka upp björnbär, vinäger, honung, salt och chili en kastrull. Rör ner olja och fänkålsfrön. Låt kallna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 110 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem