Päronflarn med brie och rostade valnötter

Päronflarn med brie och rostade valnötter

30 min
Efterrätt
En dessert med en botten av smördeg som bakas i ugnen med mandel, smör, honung, päron och brieost. Desserten toppas med rostade valnötter. Enastående!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronflarn-med-brie-och-rostade-valnotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Mixa mandeln fint i en mixer. Tillsätt 25 g smör och 1 msk honung och fortsätt mixa till en jämn smet.
  • Kavla ut smördegsplattan och dela den i 4 lika stora bitar. Bred ut smeten på plattorna.
  • Dela, kärna ur och skiva päronet mycket tunt. Lägg skivorna omlott på smördegsplattorna. Baka dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 7 min.
  • Skiva osten i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg ostskivorna på flarnen och fortsätt baka 2-3 min.
  • Rosta valnötterna i smör och honung i en stekpanna. Rör ner saltet.
  • Servera flarnen genast tillsammans med de rostade valnötterna och sallad.
Klart!

Gör egen smördeg

Ingredienser

Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
150 g
Skållad, skalad mandel
1 dl
50 g
Flytande honung
2 msk
Smördegsplatta
1
Päron t ex Anjou
1
Valnötter
1½ dl
Havssalt
1 tsk
Sallad t ex endive