Päronflarn med brie och rostade valnötter

Päronflarn med brie och rostade valnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

En dessert i ugn med en botten av smördeg som bakas i ugnen med mandel, smör, honung, päron och brie ost. Desserten toppas med rostade valnötter. Enastående!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g Castello® Brie ekologisk
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk flytande honung
  • 1 smördeg
  • 1 päron t ex Anjou
  • 1½ dl valnötter
  • 1 tsk havssalt
  • sallad t ex endive

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mixa mandeln fint i en mixer. Tillsätt 25 g smör och 1 msk honung och fortsätt mixa till en jämn smet. Kavla ut smördegsplattan och dela den i 4 lika stora bitar. Bred ut smeten på plattorna. Dela, kärna ur och skiva päronet mycket tunt. Lägg skivorna omlott på smördegsplattorna. Baka dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 7 min. Skiva osten i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg ostskivorna på flarnen och fortsätt baka 2-3 min. Rosta valnötterna i smör och honung i en stekpanna. Rör ner saltet. Servera flarnen genast tillsammans med de rostade valnötterna och sallad.

Tips:

Gör egen smördeg

Skriv ut

Källa: