Glutenfri müsli

45 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost
Glutenfri müsli

Fixa din egen glutenfria müsli med sötma från äppeljuice. Müslin blir en knaprig topping till fil eller yoghurt och en perfekt frukost.

Ingredienser

Boveteflingor
½ liter
Quinoapuffar
3 dl
Linfrön
1 dl
Pumpakärnor
2 dl
Grovhackade blandade nötter
2 dl
Salt
1 krm
3 msk
Äppeljuice
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja och juice, blanda runt väl.
  • Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Rosta i mitten av ugnen 20–30 min tills den har fått fin färg.
  • Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.
  • Låt kallna. Förvara i burk med lock.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

251 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 5,2 g
Protein: 14,6 % 9 g
Fett: 55,6 % 15,8 g
Kolhydrater: 29,8 % 18,4 g
https://www.arla.se/recept/bovetemusli/