Bouillabaisse

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Bouillabaisse

Upptäck smaken av Medelhavet med denna färgglada och mustiga bouillabaisse. Färsk fisk, skaldjur, saffran och örter kokas ihop till en varm, aromatisk soppa som passar perfekt till en festlig middag eller när du vill unna dig något riktigt gott. Servera med vitlökssmakig crème fraiche för extra lyx.

Ingredienser

Blåmusslor med skal
10
Laxfilé
300 g
Torskfilé
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
Krossade tomater
400 g
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
8 dl
Fiskfond
4 msk
Torkad timjan
1 tsk
Fänkålsfrön
1 tsk
Saffran
½ g
Skalade räkor
100 g
Hackad färsk persilja
2 msk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1

Gör så här

  • Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Dela fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor gryta.
  • Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt koka upp.
  • Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.
  • Blanda crème fraiche med vitlök och servera till grytan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

443 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 36 % 39,2 g
Fett: 48,7 % 24,4 g
Kolhydrater: 11,4 % 12,4 g
https://www.arla.se/recept/bouillabaisse/