Bouillabaisse
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Upptäck smaken av Medelhavet med denna färgglada och mustiga bouillabaisse. Färsk fisk, skaldjur, saffran och örter kokas ihop till en varm, aromatisk soppa som passar perfekt till en festlig middag eller när du vill unna dig något riktigt gott. Servera med vitlökssmakig crème fraiche för extra lyx.
Ingredienser
Blåmusslor med skal
|
10 |
---|---|
Laxfilé
|
300 g |
Torskfilé
|
300 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
|
Krossade tomater
|
400 g |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
8 dl |
Fiskfond
|
4 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
Saffran
|
½ g |
Skalade räkor
|
100 g |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
1 dl | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
443 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 36 % | 39,2 g |
Fett: | 48,7 % | 24,4 g |
Kolhydrater: | 11,4 % | 12,4 g |

