Borsjtj

Borsjtj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Borsjtj är en rödbetssoppa med kött och grönsaker som förekommer i olika varianter från länderna i Östeuropa. Servera med en klick smetana så blir soppan fulländad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g högrev
  • 1 lök
  • 150 g morötter
  • 1½ liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpeppar
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 400 g rödbetor
  • 200 g potatis
  • 75 g morötter
  • 150 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk vitvinsvinäger

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skala lök och morot och skär i bitar. Koka upp vattnet i en gryta och lägg i rotfrukter, kött och kryddor. Koka under lock ca 1 tim tills köttet är mört. Ta upp köttet. Sila och spara buljongen. Skala rödbetor, potatis och morot och skär i små tärningar. Strimla kålen. Skala och hacka löken. Fräs rotfrukter, kål och lök i smör i en gryta. Slå på 1 liter av buljongen och koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min. Skär köttet i tärningar och blanda ner i grytan. Smaksätt med vinäger och smaka ev av med salt och peppar. Servera soppan med en klick smetana.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem