Borsjtj

Borsjtj

1 tim 30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Borsjtj är en rödbetssoppa med kött och grönsaker som förekommer i olika varianter från länderna i Östeuropa. Servera med en klick smetana så blir soppan fulländad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/borsjtj/

Gör så här

  • Skala lök och morot och skär i bitar.
  • Koka upp vattnet i en gryta och lägg i lök, morot, kött och kryddor.
  • Koka under lock ca 1 tim tills köttet är mört.
  • Ta upp köttet. Sila och spara buljongen.
  • Skala rödbetor, potatis och morot och skär i små tärningar. Strimla kålen. Skala och hacka löken.
  • Fräs rotfrukter, kål och lök i smör i en gryta. Slå på 1 liter av buljongen och koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min.
  • Skär köttet i tärningar och blanda ner i grytan. Smaksätt med vinäger och smaka ev av med salt och peppar.
  • Servera soppan med en klick smetana.
Klart!
Energi:

405 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Högrev
600 g
Lök
1
Morot
150 g
Vatten
1½ liter
Salt
2 tsk
Vitpeppar
5
Svartpepparkorn
5
Lagerblad
3
Rödbetor
400 g
Potatisar
200 g
Morot
75 g
Vitkål
150 g
Gul lök
1
Hackad vitlöksklyfta
1
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Till servering:
2 dl