Borsjtj
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Borsjtj är en rödbetssoppa med kött och grönsaker som förekommer i olika varianter från länderna i Östeuropa. Servera med en klick smetana så blir soppan fulländad.
Ingredienser
Högrev
|
600 g |
---|---|
Lök
|
1 |
Morot
|
150 g |
Vatten
|
1½ liter |
Salt
|
2 tsk |
Vitpeppar
|
5 |
Svartpepparkorn
|
5 |
Lagerblad
|
3 |
Rödbetor
|
400 g |
---|---|
Potatis
|
200 g |
Morot
|
75 g |
Vitkål
|
150 g |
Gul lök
|
1 |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
556 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,1 g |
Protein: | 24,4 % | 33,4 g |
Fett: | 54,2 % | 34,1 g |
Kolhydrater: | 21,4 % | 29,3 g |

