Borsjtj
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Borsjtj är en rödbetssoppa med kött och grönsaker som förekommer i olika varianter från länderna i Östeuropa. Servera med en klick smetana så blir soppan fulländad.
Ingredienser
|
Högrev
|
600 g |
|---|---|
|
Lök
|
1 |
|
Morot
|
150 g |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Vitpeppar
|
5 |
|
Svartpepparkorn
|
5 |
|
Lagerblad
|
3 |
|
Rödbetor
|
400 g |
|---|---|
|
Potatis
|
200 g |
|
Morot
|
75 g |
|
Vitkål
|
150 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
556 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,1 g |
| Protein: | 24,4 % | 33,4 g |
| Fett: | 54,2 % | 34,1 g |
| Kolhydrater: | 21,4 % | 29,3 g |