Boquerones
                                
                                    12 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  35 min
                                
                                    Förrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    När du bjuder på boquerones förflyttas smaklökarna söderut. Det är en underbar liten rätt gjord på strömming smaksatt med mycket vitlök, citron och persilja. Vi serverar dessa boquerones på smörstekt baguette, en strålande förrätt eller tapas!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Strömmingsfilé
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Kallt vatten
                                            
                                     | 5 dl | 
Marinad:
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     | 25 g | 
| 
                                            
                                                Kallpressad olivolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Surdegsbaguette
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 100 g | 
Gör så här
Marinad:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
756 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g | 
| Protein: | 13,1 % | 24,4 g | 
| Fett: | 56,4 % | 48,2 g | 
| Kolhydrater: | 30,5 % | 56,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    