Bönstroganoff

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Bönstroganoff

Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Bönstroganoff:

Gul lök
1
Morötter
2
Zucchini
1
2 msk
Vatten
1 dl
4 dl
Kokta blandade bönor
2 förp
Hackad färsk persilja
2 msk

Potatismos:

Mjölig potatis
1 kg
dl
ca 2½ dl
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

Potatismos:

  • Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka ca 15 min. Häll av vattnet.
  • Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden i en kastrull och häll över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaka av med salt och peppar.

Bönstroganoff:

  • Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja ca 3 min.
  • Häll på vatten och låt puttra ca 2 min. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka ca 2 min. Strö över persilja och servera med potatismos.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

541 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 15,2 g
Protein: 18,5 g
Kolhydrater: 64,4 g
Fett: 23,1 g
https://www.arla.se/recept/bonstroganoff/