Böngryta med mandelmojo och gräddfil

Böngryta med mandelmojo och gräddfil

Betyg

(3 st)

Mustig, god gryta med smaker av vitlök och soltorkade tomater på en bädd av mandelmojo. Toppa med gräddfil och servera tillsammans med bloody mary crumbs.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Böngryta:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl vitt vin
  • ca 400 g krossade tomater
  • ca 300 g blandade förkokta bönor
  • salt och svartpeppar

Mandelmojo:

  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 dl skållad mandel
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Böngryta:

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök, vitlök och soltorkade tomater i en kastrull i smöret tills löken är mjuk. Häll på vin och låt koka någon minut. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop sakta ca 15 minuter. Sila av och skölj bönorna och tillsätt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Mandelmojo:

Mixa samtliga ingredienser till mojon i en matberedare till ett grovt hack som håller ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

Hacka koriandern grovt. Bred mandelmojo i botten på en tallrik och lägg böngryta ovanpå. Toppa med gräddfil, koriander och bloody mary crumbs.

Näringsvärden, per port exkl crumps

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 53 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem