Böngryta med mandelmojo och gräddfil
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Mustig, god gryta med smaker av vitlök och soltorkade tomater på en bädd av mandelmojo. Toppa med gräddfil och servera tillsammans med bloody mary crumbs.
Ingredienser
Böngryta:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Soltorkade tomater
|
4 |
| 2 msk | |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Krossade tomater
|
ca 400 g |
|
Blandade förkokta bönor
|
ca 300 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Mandelmojo:
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
|---|---|
|
Skållad mandel
|
2 dl |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Salt och peppar
|
Till servering:
|
Plockad färsk koriander
|
1 dl |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Bloody Mary crumbs
|
Gör så här
Böngryta:
Mandelmojo:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
799 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 19 g |
| Protein: | 13,4 % | 26,4 g |
| Fett: | 59,8 % | 54,1 g |
| Kolhydrater: | 24,6 % | 48,3 g |