
Böngryta med grönsaker
Böngryta med kummin, fänkål, persilja och paprika ger must och färg. Crème fraiche kan antingen serveras som tillbehör eller röras ner i grytan.
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 2 gula lökar
- 400 g fänkål
- 1 stor röd paprika
- 200 g vitkål
- 1 burk vita bönor, ca 400 g
- 1 msk hel kummin
-
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- ½ dl tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 dl hackad färsk persilja
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 250 g grovt bröd
Gör så här
Gör så här
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala löken. Skär lök och fänkål i klyftor. Strimla paprika och vitkål grovt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs kummin i smör-&rapsolja i en gryta 1/2 min. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar. Rör om så att allt blandas väl. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka, ca 10 min. Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt. Strö över persiljan. Servera med en klick crème fraiche och bröd.
Näringsvärden, per port inkl bulgur och bröd
- Energi: 555 kcal
- Protein: 18 g
- Kolhydrater: 63 g
- Fett: 22 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut