Böngryta med grönsaker

Böngryta med grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(48 st)

Böngryta med kummin, fänkål, persilja och paprika ger must och färg. Crème fraiche kan antingen serveras som tillbehör eller röras ner i grytan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g grovt bröd

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala löken. Skär lök och fänkål i klyftor. Strimla paprika och vitkål grovt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs kummin i smör-&rapsolja i en gryta 1/2 min. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar. Rör om så att allt blandas väl. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka, ca 10 min. Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt. Strö över persiljan. Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Näringsvärden, per port inkl bulgur och bröd

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag