Böngryta med grönsaker

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Böngryta med grönsaker

Böngryta med kummin, fänkål, persilja och paprika ger must och färg. Crème fraiche kan antingen serveras som tillbehör eller röras ner i grytan.

Ingredienser

Bulgur
2 dl
Gula lökar
2
Fänkål
400 g
Stor röd paprika
1
Vitkål
200 g
Vita bönor, ca 400 g
1 burk
Hel kummin
1 msk
1 msk
Tomatpuré
½ dl
Krossade tomater
400 g
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
1 dl
2 dl
Grovt bröd
250 g

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala löken. Skär lök och fänkål i klyftor. Strimla paprika och vitkål grovt.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Fräs kummin i smör-&rapsolja i en gryta ½ min. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar.
  • Rör om så att allt blandas väl. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka, ca 10 min.
  • Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt. Strö över persiljan.
  • Servera med en klick crème fraiche och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bulgur och bröd

Energi:

555 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/bongryta-med-gronsaker/