Böngryta med ancho chili och mörk choklad
                                
                                     25 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En mustig och mättande böngryta med smak av ancho chili och mörk choklad. Denna fylliga gryta serveras bäst med fluffig cous cous och hackad persilja. Tips är att bryta av de djupa smakerna med en klick iskall gräddfil.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Blekselleri
                                            
                                     | 3 stjälkar | 
| 
                                            
                                                Morötter
                                            
                                     | 2 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen koriander
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Ancho chili, malen
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Konserverade körsbärstomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Blandade bönor
                                            
                                     | 1 förp | 
| 
                                            
                                                Svart böna
                                            
                                     | 1 förp | 
| 
                                            
                                                Kakao eller hackad mörk choklad
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Couscous
                                            
                                     | 4 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bladpersilja, hackad
                                            
                                     | 2 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
723 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 16,1 g | 
| Protein: | 13,5 % | 24 g | 
| Fett: | 37,9 % | 31 g | 
| Kolhydrater: | 48,6 % | 86,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)