Bondkakor

Bondkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(55 st)

Bondkakor, en knaprig klassiker som smakar mandel och knäck. Degen kan göras klar flera dagar i förväg och gräddas allt eftersom - bjud på nybakat!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet.Sluta vispa när det blivit en smulig deg.
  3. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft.
  4. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 tim. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Skär degrullen med vass kniv i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-10 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Gör ett matskedsstort hål i det mjuka smöret och häll i sirapen där. På
det sättet blir det mindre kladd.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag