Bondkakor

Bondkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(128 st)

Bondkakor, en knaprig klassiker som smakar mandel och knäck. Degen kan göras klar flera dagar i förväg och gräddas allt eftersom - bjud på nybakat!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Gör så här

Gör så här

Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna. Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.Ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 timmar. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten. Sätt ugnen på 200°C. Skär degrullen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Gör ett matskedsstort hål i det mjuka smöret och häll i sirapen där. På
det sättet blir det mindre kladd.

Skriv ut

Källa: