Boeuf Lyonnaise

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Boeuf Lyonnaise

En lyxig pytt i panna på franskt vis, med stora bitar av kött, råstekt potatis och lök. Till pytt i panna kan du ta det kött du har till hands, kanske rester från kvällen innan.

Ingredienser

Gula lökar
2
Potatis
600 g
2 msk
Rostbiff, kokt rimmad oxbringa eller julskinka
400 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Worcestershiresås
1 tsk
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skala och skär löken i klyftor.
  • Tvätta potatisen noga och skär den i skivor.
  • Stek potatisen i smör-&rapsolja på medelvärme tills den är mjuk, stek sedan löken mjuk.
  • Skär köttet i tärningar och blanda med potatis och lök i stekpannan.
  • Smaka av med vinäger, worcestersås, salt och svartpeppar. Strö över persilja och servera med dijonsenap.
  • Har man kokt potatis börjar man med att steka löken, sedan potatisen.
Markera receptet som tillagat

Efter det fortsätter man enligt receptets beskrivning.

Näringsvärden, per port

Energi:

303 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 34,8 % 25,9 g
Fett: 27,5 % 9,4 g
Kolhydrater: 37,7 % 28,1 g
https://www.arla.se/recept/boeuf-lyonnaise/