Boeuf bourguignon
4 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
•
Tillagning: 4 tim
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
Boeuf bourguignon – eller burgundisk köttgryta – är en fransk klassiker med mustiga smaker av rödvin, rökt sidfläsk, vitlök och champinjoner. Det är ett långkok som gör sig utmärkt att laga i god tid, gärna redan dagen innan det ska serveras – smaken blir bara bättre när den fått stå till sig. Perfekt att samla familj eller vänner kring en riktigt rustik middag.
Ingredienser
|
Högrev
|
900 g |
|---|---|
|
Rökt sidfläsk eller pancetta
|
200 g |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
250 g |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Rödvin
|
4 dl |
|
Kalvfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
|
|
Lagerblad
|
1 |
|
Hackad färsk timjan
|
3 msk |
Till servering:
|
Potatis
|
1,3 kg |
|---|---|
|
Pärllökar
|
250 g |
|
Champinjoner
|
500 g |
| 25 g | |
|
Bladpersilja
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9 g |
| Protein: | 24,7 % | 41,2 g |
| Fett: | 38,7 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 29 % | 48,4 g |