Blomkålssoppa med varmrökt lax

Blomkålssoppa med varmrökt lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

En len och mild soppa som är klar på en kvart. Vill du servera den utan lax kan du toppa med rostade frön och krutonger istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g varmrökt lax
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 2 msk olivolja
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i mindre bitar. Koka upp fond och vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen och koka den mjuk ca 15 min. Mixa helt slät. Tillsätt syrad grädde, koka upp och salta.

Dela laxen i 4 bitar och ta bort skinnet. Lägg en bit lax i varje tallrik och strö på dillen. Häll på soppan och mal svartpeppar över varje tallrik. Ringla ev olivolja över soppan. Servera med bröd

Näringsvärden, per port inkl olja & bröd

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem