Blomkålssoppa med varmrökt lax

Blomkålssoppa med varmrökt lax

Betyg

(19 st)

En len och mild soppa som är klar på en kvart. Vill du servera den utan lax kan du toppa med rostade frön och krutonger istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g varmrökt lax
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 2 msk olivolja
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i mindre bitar. Koka upp fond och vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen och koka den mjuk ca 15 min. Mixa helt slät. Tillsätt syrad grädde, koka upp och salta.

Dela laxen i 4 bitar och ta bort skinnet. Lägg en bit lax i varje tallrik och strö på dillen. Häll på soppan och mal svartpeppar över varje tallrik. Ringla ev olivolja över soppan. Servera med bröd

Näringsvärden, per port inkl olja & bröd

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem