Blomkålssoppa med makrillröra och äpple
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
God blomkålssoppa som serveras med en härlig röra på makrill och smetana, syrad grädde, samt bitar av friskt, sött äpple.
Ingredienser
|
Blomkål
|
400 g |
|---|---|
|
Hackad purjolök
|
1 dl |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
| 5 dl | |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Kycklingfond
|
2 msk |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Salt och peppar
|
Makrillröra:
|
Varmrökt makrill urbenad och rensad
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Finhackad färsk gräslök
|
1 dl |
|
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
|
Rött äpple
|
1 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
352 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 14,2 % | 12,3 g |
| Fett: | 67,3 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 18,5 % | 16 g |