Blomkålsschnitzel
Buffé
Huvudrätt
Tillbehör
•
Blomkålsschnitzel blir härligt krispig tack vare den goda ostpaneringen. Toppa med citronskal och färsk persilja, och servera den gärna med en matig sallad. När blomkålen är i säsong finns den i många vackra färger, välj den du tycker är allra finast!
Ingredienser
|
Blomkålshuvud
|
1 |
|---|
Panering och stekning:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Vitlökspulver
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 150 g | |
|
Panko
|
2 dl |
|
Matolja, till stekning
|
Till servering:
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
485 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 18,7 % | 22,3 g |
| Fett: | 44,2 % | 24,2 g |
| Kolhydrater: | 37,1 % | 44,3 g |