Blomkålsschnitzel

Buffé Huvudrätt Tillbehör
Blomkålsschnitzel

Blomkålsschnitzel blir härligt krispig tack vare den goda ostpaneringen. Toppa med citronskal och färsk persilja, och servera den gärna med en matig sallad. När blomkålen är i säsong finns den i många vackra färger, välj den du tycker är allra finast!

Ingredienser

Blomkålshuvud
1

Panering och stekning:

Ägg
2
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
½ tsk
150 g
Panko
2 dl
Matolja, till stekning

Till servering:

Färsk persilja
1 kruka
Citron, finrivet skal
1
2 dl

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till blomkålen. Lägg ner hela blomkålen och låt koka ca 10 min. Låt rinna av väl.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, kryddor och salt i en skål.
  • Finriv osten och blanda med panko i en djup tallrik.
  • Skär blomkålen i cm-tjocka skivor. (De bitarna som faller sönder går bra att lägga ihop till en schnitzel i paneringen. Lägg bitarna tätt ihop och tryck till.)
  • Vänd all blomkål först i äggblandningen sedan i panko och ost.
  • Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna. Stek blomkålen på båda sidor tills den fått fin färg.
  • Toppa blomkålsschnitzeln med hackad persilja och finrivet citronskal. Servera med crème fraiche paprika & chili.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,4 g
Protein: 18,7 % 22,3 g
Fett: 44,2 % 24,2 g
Kolhydrater: 37,1 % 44,3 g
https://www.arla.se/recept/blomkalsschnitzel/