Blomkålscurry med sötpotatis
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En härlig vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis, kryddad med asiatiska smaker. Pressa lime över curryn för härligt syrlig smak och anpassa mängden chili efter önskad hetta.
Ingredienser
|
Torkade belugalinser eller puylinser
|
1½ dl |
|---|---|
|
Fullkornsris
|
2 dl |
|
Sötpotatis
|
500 g |
|
Liten purjolök
|
1 |
|
Blomkål
|
250 g |
|
Citrongräs
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röd chili
|
½ |
| 2 msk | |
|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
| 150 g | |
|
Mango chutney
|
½ dl |
|
Curry
|
1½ tsk |
|
Färsk spenat
|
60 g |
|
Salt
|
2 krm |
|
Lime i klyftor
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
560 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,8 g |
| Protein: | 14,4 % | 19,8 g |
| Fett: | 28,6 % | 18,1 g |
| Kolhydrater: | 57 % | 78,6 g |