Blinier med spenat

Blinier med spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Blinier, en klassisk rysk rätt, här med hackad spenat i smeten. Blinier serveras med en klick smetana som är syrad grädde, gräslök och valfri rom.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Gör så här

Gör så här

Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.

Tips:

Löjrom kan bytas ut mot sikrom eller algrom.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa: