Blinier med spenat

Blinier med spenat

60+ min Buffé Förrätt
Blinier, en klassisk rysk rätt, här med hackad spenat i smeten. Blinier serveras med en klick smetana som är syrad grädde, gräslök och valfri rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela ägget i gula och vita.
  • Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke.
  • Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  • Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner.
  • Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna.
  • Servera med smetana, gräslök och rom.
Klart!
Tips:

Löjrom kan bytas ut mot sikrom eller algrom.

Energi:

280 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Ägg
1
1½ dl
Jäst
¼ pkt
Vetemjöl
¾ dl
Bovetemjöl
1 dl
Salt
1 krm
Hackad fryst spenat, tinad
50 g
Tillbehör:
1 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
Löjrom
1 dl