Blana med vitost på tunnbröd

Buffé
Blana med vitost på tunnbröd

Blana är en norrländsk klassiker från Ångermanland – en söt och len röra av vispad grädde och messmör, smaksatt med kanel. Den serveras traditionellt med vitost på hårt tunnbröd, gärna till julbordet eller som ett gott inslag på fikabordet. Kombinationen av krämig blana, sälta från osten och krispigt tunnbröd är svårslagen!

Ingredienser

3 dl
Messmör
1 dl
Malen kanel
2 krm
150 g
Hårt tunnbröd
8

Gör så här

  • Vispa grädden luftig. Tillsätt messmör och kanel. Vispa till en len kräm.
  • Servera blana och vitost på tunnbröd.
  • Pudra ev över lite kanel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

261 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,8 % 6,3 g
Fett: 67,1 % 19,8 g
Kolhydrater: 23,1 % 14,8 g
https://www.arla.se/recept/blana-med-vitost-pa-tunnbrod/