Blana med vitost på tunnbröd
Buffé
•
Blana är en norrländsk klassiker från Ångermanland – en söt och len röra av vispad grädde och messmör, smaksatt med kanel. Den serveras traditionellt med vitost på hårt tunnbröd, gärna till julbordet eller som ett gott inslag på fikabordet. Kombinationen av krämig blana, sälta från osten och krispigt tunnbröd är svårslagen!
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Messmör
|
1 dl |
|
Malen kanel
|
2 krm |
| 150 g | |
|
Hårt tunnbröd
|
8 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
261 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 9,8 % | 6,3 g |
| Fett: | 67,1 % | 19,8 g |
| Kolhydrater: | 23,1 % | 14,8 g |