Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor
40 min
Huvudrätt
Middag
•

Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.

Ingredienser
Blåmusslor:
Blåmusslor
|
1 kg |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Torr äppelcider
|
5 dl |
Salt
|
1 tsk |
Fänkålssallad:
Fänkål
|
1 |
---|---|
Citroner
|
pressad saft av 2 |
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Smörstekta brödsmulor:
Ljust bröd
|
4 skivor |
---|---|
3 msk | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Kvist färsk rosmarin
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 22 g |

