Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Middag
•
Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.
Ingredienser
Blåmusslor:
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Torr äppelcider
|
5 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Fänkålssallad:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Citroner
|
pressad saft av 2 |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Smörstekta brödsmulor:
|
Ljust bröd
|
4 skivor |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Kvist färsk rosmarin
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 26,2 % | 36,8 g |
| Fett: | 34 % | 21,9 g |
| Kolhydrater: | 38,5 % | 54 g |