Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

45 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt
Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

Smakrik ost och karamelliserad lök är suveräna smakkompisar.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

75 g
50 g
1 msk
Rödlök
1
Strösocker
1 msk
Balsamvinäger
4 msk
Vatten
1 msk
Pinjenötter
2 msk
Knäckebröd av råg, t ex Finncrisp
4 skivor
Krasse
½ ask

Gör så här

  • Mixa blåmögelost, färskost och mjölk med stavmixer till en slät kräm.
  • Skala och strimla rödlöken tunt.
  • Smält socker i en kastrull och värm tills den är karamelliserad. Sänk värmen och vispa ner balsamvinäger och vatten.
  • Rör med handvisp tills socker och vätska blandas helt. Tillsätt rödlök och sjud på låg värme tills löken är mjuk, 8-10 min.
  • Rosta pinjenötterna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Bryt knäckebröden i mindre bitar. Fördela ädelostkräm på knäckebröden och toppa med marmelad, pinjenötter och krasse.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

98 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,6 g
Protein: 11,2 % 2,7 g
Fett: 52,3 % 5,8 g
Kolhydrater: 36,5 % 8,8 g
https://www.arla.se/recept/blamogelostkram-med-rodloksmarmelad-och-pinjenotter/