Camembert i ugn med vitt vin, rosmarin och vitlök

Camembert i ugn med vitt vin, rosmarin och vitlök

35 min
Förrätt Efterrätt
Camembert i ugn är underbart gott och passar att servera både som förrätt eller som efterrätt. Har osten en häftad ram av trä kan den följa med i ugnen (slå då in ramen i ugnsfolie), men inte om ramen är limmad. Njut av den varma osten med rostad baguette.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-camembert-med-vitt-vin-rosmarin-och-vitlok/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie så att osten inte rinner ut. Skär snitt i osten med en vass kniv.
  • Skala och skiva vitlöken tunt. Tryck in vitlök och kvistar av rosmarin i osten. Häll på vitt vin.
  • Gratinera osten mitt i ugnen i 20-25 min.
  • Rosta under tiden mandelspånen i torr stekpanna så att de blir gyllene.
  • Skiva baguetten och rosta skivorna.
  • Toppa den varma osten med rostad mandel och honung. Servera med rostad baguette.
Klart!

Ingredienser

Camembert, 250 g
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk rosmarin
1 kvist
Torrt vitt vin
2 msk
Mandelspån
2 msk
Flytande honung
1 msk
Liten surdegsbaguette
1