Blåbärspaj
45 min
•
Arbetstid: 20 min
Tillbehör
•
Enkelt recept på klassisk blåbärspaj med smuldeg som strös på toppen. Underbart god paj som passar alla tillfällen. Använd färska eller frysta blåbär och smaksätt med lite rivet citronskal. Servera blåbärspajen med en hemlagad vaniljsås - kommer göra succé bland gästerna!
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
| 125 g | |
|
Vatten
|
1 msk |
|
Mandelspån
|
½ dl |
Fyllning:
|
Blåbär
|
½ liter |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Potatismjöl
|
½ msk |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Smaksätt blåbären med rivet skal av 1/2 citron eller 1 msk riven ingefära. Obs använd större mängd potatismjöl till frysta bär, 1 msk per 0,5 liter frysta bär.
Näringsvärden, per port
Energi:
507 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 4,1 % | 5,1 g |
| Fett: | 57,1 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 38,8 % | 48,4 g |