Biryanikrydda: 1 msk malen kanel, 1 msk malen gurkmeja, 2,5 tsk malen kryddnejlika, 1 msk malen svartpeppar, 2 msk malen spiskummin, 1 msk malen kardemumma, 1 msk malen kryddpeppar. Förvara i burk med tättslutande lock.
730 kcal
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 77 g |
Fett: | 33 g |
Skalade vannameiräkor, råa
|
400 g |
---|---|
1 dl | |
Rostad lök
|
1 dl |
Citron, pressad saft
|
1 |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Biryanikrydda
|
1 msk |
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Gul lök
|
1 |
---|---|
Tomat
|
1 |
25 g | |
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
Saffran
|
½ g |
---|---|
Kokhett vatten
|
3 msk |
Basmatiris
|
3½ dl |
---|---|
Vatten
|
2½ liter |
Lagerblad
|
2 |
Biryanikrydda
|
1 msk |
Salt
|
2 tsk |
Gula lökar
|
3 |
---|---|
Matolja
|
2 msk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Cashewnötter, rostade
|
100 g |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |