Bigos
1 tim 30 min
Förrätt
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Denna mustiga köttgryta är mycket populär i Polen. Bigos tillagas med surkål, kryddig korv och fläskkött. Laga den med fördel dagen innan den ska avnjutas så smakerna sätter sig. Bigos serveras rykande het med smetana och kokt potatis eller grovt bröd.
Ingredienser
|
Vitkål
|
200 g |
|---|---|
|
Vatten
|
6 dl |
|
Torkad svamp, t ex trattkantareller eller Karljohan
|
30 g |
|
Skinkschnitzel
|
300 g |
|
Rökt sidfläsk
|
250 g |
|
Gula lökar
|
2 |
| 25 g | |
|
Surkål
|
200 g |
|
Rödvin
|
2 dl |
|
Tomatpuré
|
1 dl |
|
Köttbuljong
|
2 tärningar |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Enbär
|
1 tsk |
|
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
|
Hela kryddnejlikor
|
3 |
|
Bratwurst, gärna Thüringer
|
250 g |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Färsk persilja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
712 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 15,1 % | 26,5 g |
| Fett: | 59,7 % | 48 g |
| Kolhydrater: | 21,6 % | 37,9 g |