Biffgryta med apelsin

Biffgryta med apelsin

25 min Huvudrätt
En fantastisk biffgryta med mustig och god smak från apelsin och nejlikor. Toppa gärna grytan vid servering med rostade mandelspån och hackad persilja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biffgryta-med-apelsin/

Gör så här

  • Strimla köttet. Skala och hacka löken.
  • Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt löken. Salta och peppra.
  • Rör i apelsinskal och -saft, kryddnejlika, fond och grädde. Låt koka ca 5 min.
  • Strö över mandelspån och persilja.
  • Servera med t ex pressad potatis och brysselkål.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Utskuren biff
600 g
Gul lök
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Apelsin
rivet skal och saften av 1
Malen kryddnejlika
1 tsk
Kalvfond
1 msk
2½ dl
Rostade mandelspån
1 dl
Hackad färsk persilja
½ dl