Asiatisk lax med råris

Asiatisk lax med råris

40 min Huvudrätt
En färgsprakande bowl med smak av ingefära och chili. Testa att blanda råriset med svart eller rött ris för ännu mer smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/asiatisk-lax-med-raris/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll ner sojabönorna i riset när det är färdigkokt.
  • Skala och strimla rotfrukterna och blanda med saft och skal av lime.
  • Skär laxen i kuber. Bryn dem runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt crème fraiche, chilisås, ingefära, vitlök och sojasås. Låt puttra 2-3 min tills laxen är klar. Servera lax och ris med rotfruktssallad.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Fullkornsris
3 dl
Sojabönor
100 g
Morot
200 g
Polkabetor
200 g
Lime
rivet skal och saft av 1
1 msk
2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
½
Japansk soja
1 msk