Pankostekt kyckling med citron

Pankostekt kyckling med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(74 st)

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl rapsolja

Matvetesallad:

  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 100 g vitkål
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kokt matvete
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här

Gör så här

Skär kycklingen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka. Salta. Blanda panko med rivet citronskal och vänd kycklingbitarna i blandningen. Stek kycklingen i oljan ca 2 min på varje sida.

Skala morötterna och strimla dem med potatisskalare. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin. Strimla vitkålen. Fräs grönsakerna hastigt i smör, vänd ner matvetet på slutet. Salta och peppra. Toppa med pumpakärnor.

Servera kycklingen med matvetesallad och crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa: