Pankostekt kyckling med citron

Pankostekt kyckling med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(101 st)

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl rapsolja

Matvetesallad:

  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 100 g vitkål
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kokt matvete
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl pumpakärnor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär kycklingen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka. Salta.
  2. Blanda panko med rivet citronskal och vänd kycklingbitarna i blandningen. Stek kycklingen i oljan ca 2 min på varje sida.
  1. Skala morötterna och strimla dem med potatisskalare. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin. Strimla vitkålen.
  2. Fräs grönsakerna hastigt i smör, vänd ner matvetet på slutet. Salta och peppra. Toppa med pumpakärnor.
  3. Servera kycklingen med matvetesallad och crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag