Laxbowl med kimchiyoghurt

Laxbowl med kimchiyoghurt

45 min Huvudrätt
Njut av en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, svart- eller råris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxbowl-med-kimchiyoghurt/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop ingredienserna till kimchiyoghurten och sojavinägretten.
  • Tillaga sojabönor enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkål. Skala och strimla eller svarva morot. Rosta melonkärnor i en torr stekpanna.
  • Skär laxen i kuber, salta och vänd i sesamfrön. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna och stek fisken 5-6 min. Lägg riset i botten på 4 skålar.
  • Fördela rödkål, spenat, sojabönor, morot, kimchiyoghurt och lax på riset. Ringla över sojavinägrett och toppa med melonkärnor.
Klart!

Om du vill kan du servera kimchi vid sidan av. Gör då en dressing på yoghurt, majonnäs och smaksätt den med lite sriracha.

Energi:

720 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Fullkornsris
2 dl
Sojabönor
125 g
Rödkål
200 g
Morot
1
Melonkärnor
4 msk
Salt
½ tsk
Sesamfrön
4 msk
1 msk
Babyspenat
65 g
Kimchiyoghurt:
Kimchi
1 dl
1 dl
Majonnäs
2 msk
Salt
Sojavinägrette:
Olja
2 msk
Japansk soja
2 msk
Vit balsamvinäger
1 tsk