Laxbowl med kimchiyoghurt

Laxbowl med kimchiyoghurt

Betyg

(2 st)

30 min

Njut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g laxfilé
  • 2 dl fullkornsris
  • 200 g rödkål
  • 1 morot
  • ½ tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 65 g babyspenat
  • 250 g tinade sojabönor
  • 4 msk melonkärnor

Kimchikrämen:

Sojamarinad

  • 2 msk mild olivolja
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 1 tsk vit balsamvinäger

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till kimchiyoghurten. Blanda ingredienserna till sojamarinaden. Strimla rödkålen fint. Skala och strimla eller svarva moroten. Skär laxen kuber. Salta och vänd laxen i sesamfrön. Stek laxen i en stekpanna i smör-&rapsolja ca 2 min. Lägg riset i botten på 4 skålar. Fördela rödkål, spenat, sojabönor och morot på riset och ringla över sojamarinaden. Lägg på en klick kimchiyoghurt och avsluta med lax och melonkärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 720 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem