Bibimbap med tofu
1 tim 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Testa en vegetarisk variant på den koreanska streetfood-favoriten bibimbap. Vill du göra egen kimchi, fermenterad kål, hittar du recept här på arla.se.
Ingredienser
Marinerad tofu:
|
Tofu
|
300 g |
|---|---|
|
Soja
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Marinerad spenat:
|
Babyspenat
|
60 g |
|---|---|
|
Soja
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Sesamfrön
|
2 tsk |
|
Fint skivad salladslökar
|
3 |
Marinerade böngroddar:
|
Böngroddar
|
150 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Rostade sesamfrön
|
2 tsk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Färsk koriander, hackad
|
½ kruka |
Chilipicklad gurka:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
Servering:
|
Rundkornigt ris
|
3 dl |
|---|---|
|
Kimchi
|
2 dl |
| 2 msk | |
|
Ägg
|
4 |
|
Gochujang
|
4 msk |
Gör så här
Marinerad tofu:
Marinerad spenat:
Marinerade böngroddar:
Chilipicklad gurka:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
649 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 13 % | 20,8 g |
| Fett: | 37 % | 27,2 g |
| Kolhydrater: | 50 % | 79,8 g |