Belugabolognese
40 min
Huvudrätt
•
En mustig belugabolognese med smak av selleri, vitt vin, paprika och lite chili. Krämig och mustig, precis så som vi vill ha den. Låt gärna belugabolognese puttra länge så den blir riktigt smakrik, maffig och mustig. Ta lite av pastavattnet och vänd ner i såsen innan du blandar den med pastan, stärkelsen från pastavattnet gör att såsen blandar sig bra med pastan. Toppa sedan med finriven lagrad ost och servera direkt!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
759 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 89 g |
Fett: | 27 g |
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd paprika
|
1 |
Blekselleri
|
1 stjälk |
2 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Vitt vin
|
2 dl |
Krossade tomater
|
1 burk |
Belugalinser
|
2 dl |
2 dl |
Spaghetti, gärna fullkorn
|
300 g |
---|---|
150 g |