Beer Can chicken
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.
Ingredienser
|
Kyckling, ca 1,3 kg
|
1 |
|---|---|
|
Öl, 33 cl
|
1 burk |
|
Liten bit färsk ingefära
|
1 bit |
|
Färsk chili
|
1 |
|
Torkad persillade
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
2 krm |
|
Blandad grönsallad
|
|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går även bra att tillaga kyckling på samma sätt i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek
Näringsvärden, per port
Energi:
675 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 33,7 % | 56 g |
| Fett: | 58,6 % | 44,7 g |
| Kolhydrater: | 5,4 % | 9 g |