Beef Wellington
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
•
Beef Wellington är en riktigt god och lyxig festrätt. Oxfilén bakas in i smördeg med en fyllning av svamp och anklevermousse. Denna klassiker serveras med underbar madeirasås och rotselleripuré.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 2 msk | |
|
Smördeg
|
200 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Anklevermousse
|
50 g |
Fyllning:
|
Trattkantareller
|
150 g |
|---|---|
|
Skogschampinjoner
|
150 g |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Madeira
|
½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Rotselleripuré:
|
Rotselleri
|
500 g |
|---|---|
| 50 g | |
| 3 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Madeirasås:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Madeira
|
2½ dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Kalvfond
|
4 msk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Svartpepparkorn
|
10 |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
| 100 g |
Gör så här
Fyllning:
Montering:
Rotselleripuré:
Madeirasås:
Markera receptet som tillagat
Fyllningen kan förberedas och köttet kan stekas en dag i förväg. Även såsen och purén kan förberedas och värmas på före servering.
Näringsvärden, per port
Energi:
1225 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 12,5 % | 37,8 g |
| Fett: | 69,5 % | 96,2 g |
| Kolhydrater: | 11,9 % | 35,8 g |