Bechamelsås
15 min
Tillbehör
•
Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.
Ingredienser
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2½ msk |
| 5 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Peppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tillsätt hackad persilja och hackat kokt ägg och servera till kokt torsk. Varva med köttfärssås och riven ost i lasagne. Till lutfisk ev smaksatt med senap eller kryddpeppar.
Näringsvärden, per dl
Energi:
119 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 13,4 % | 3,9 g |
| Fett: | 59,6 % | 8 g |
| Kolhydrater: | 27 % | 7,9 g |