Bechamelsås

15 min
Bechamelsås

Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.

Ingredienser

2 msk
Vetemjöl
2½ msk
5 dl
Salt
½ tsk
Peppar
½ krm

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
  • Tillsätt mjölken lite i taget. Koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Tillsätt hackad persilja och hackat kokt ägg och servera till kokt torsk. Varva med köttfärssås och riven ost i lasagne. Till lutfisk ev smaksatt med senap eller kryddpeppar.

Näringsvärden, per dl

Energi:

119 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0,2 g
Protein: 13,4 % 3,9 g
Fett: 59,6 % 8 g
Kolhydrater: 27 % 7,9 g
https://www.arla.se/recept/bechamelsas/