Äggsås
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Äggsås är det perfekta tillbehöret till kokt fisk med kokt potatis. Vardagsmat när den är som bäst! Hackade kokta ägg i en krämig bechamelsås smaksatt med färska örter.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Ägg
|
4 |
---|---|
25 g | |
Vetemjöl
|
1½ msk |
3 dl | |
Grönsaks- eller fiskbuljong
|
½ tärning |
Färsk gräslök, hackad
|
2 msk |
Salt och peppar
|
|
Färsk dill eller persilja
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
261 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 22 g |

