Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(682 st)

Snabblagad torsk som tillsammans med äggsås passar både till vardag och fest. En populär och klassisk fiskrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 kg potatis
  • 250 g frysta ärter

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen. Fortsätt med såsen.
  2. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget och ställ åt sidan.
  3. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av gräddmjölken. Tillsätt resten av gräddmjölken. Koka upp och låt koka ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  4. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min.
  5. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  6. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Värm ärterna.
  7. Pressa potatisen. Servera torsken med pressad potatis, sås och ärter.

Tips:

Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag