Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Betyg

(548 st)

Snabblagad torsk som tillsammans med äggsås passar både till vardag och fest. En populär och klassisk fiskrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 kg potatis
  • 250 g frysta ärter

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Fortsätt med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av gräddmjölken i kastrullen. Tillsätt resten av gräddmjölken. Koka upp och låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Värm ärtorna. Pressa potatisen. Servera torsken med pressad potatis, sås och ärter.

Tips:

Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem