Rödvinssås med portvin

Rödvinssås med portvin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

1 tim

Egen rödvinsås är svårslaget! Portvinet gör såsen extra mustig, god att servera till kött men även till kyckling eller torsk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 150 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 msk repad färsk timjan
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl portvin
  • 2 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i en kastrull i ⅓ av smöret under omrörning, ca 15 min. Skala och finhacka sellerin och moroten. Tillsätt rotfrukterna i kastrullen och höj värmen. Fräs ytterligare ca 4 min. Tillsätt timjan, rödvin, portvin, fond och vatten, sjud ca 30 min tills hälften återstår. Sila såsen, salta och peppra. Koka upp och klicka ner resten av smöret under ständig vispning.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem