Bavaroise
4 tim
•
Arbetstid: 45 min
Dessert
•
Bavaroise är ett annat namn för vaniljpudding. Det är en dessert med historia – första gången receptet syntes i en bok var för över 200 år sedan. Puddingen är inte olik en pannacotta men är magrare tack vare mjölken och lite tjockare i konsistensen. Servera gärna bavaroisen med färska bär.
Ingredienser
|
Gelatinblad
|
4 |
|---|---|
|
Vaniljstång
|
1 |
| 2½ dl | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Äggulor
|
4 |
| 2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
462 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 6,5 % | 7,4 g |
| Fett: | 59,7 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 33,8 % | 38,4 g |