Banancupcakes
50 min
Frysbar
•

Söta banancupcakes med fyllig smak och en topping med en skvätt konjak i, om man vill. Perfekt och resursklokt att baka när bananerna börjar bli övermogna.
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
|
125 g |
---|---|
Ljust muscovadosocker
|
2½ dl |
Ägg
|
2 |
Arla Köket® Crème fraiche
|
1 dl |
Mogna bananer mosade
|
2 |
Starkt kaffe
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bikarbonat
|
½ tsk |
Bakpulver
|
½ tsk |
Salt
|
1 krm |
Kakao
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Grovt hackad mörk choklad
|
1½ dl |
Topping:
Svenskt Smör från Arla® rumsvarmt
|
100 g |
---|---|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Kakao
|
½ dl |
Florsocker
|
5 dl |
Arla Ko® Standardmjölk
|
½ dl |
Konjak
|
ev 1 msk |
Förslag på garnering:
Sommarströssel
|
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
480 kcal
Näringsvärden per st | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Fett: | 22 g |
Kolhydrater: | 65 g |

