Banancupcakes
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Söta banancupcakes med fyllig smak och en topping med en skvätt konjak i, om man vill. Perfekt och resursklokt att baka när bananerna börjar bli övermogna.
Ingredienser
| 125 g | |
|
Ljust muscovadosocker
|
2½ dl |
|
Ägg
|
2 |
| 1 dl | |
|
Mogna bananer mosade
|
2 |
|
Starkt kaffe
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bikarbonat
|
½ tsk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Kakao
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Grovt hackad mörk choklad
|
1½ dl |
Topping:
| 100 g | |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Kakao
|
½ dl |
|
Florsocker
|
5 dl |
| ½ dl | |
|
Konjak
|
ev 1 msk |
Förslag på garnering:
|
Sommarströssel
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
520 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 4,2 % | 5,4 g |
| Fett: | 42,5 % | 25 g |
| Kolhydrater: | 52,7 % | 67,4 g |