Bamsebiff

Bamsebiff

Betyg

(231 st)

Bamsebiff är ett smidigt sätt att få en stor biff av köttfärs som du enkelt formar och steker direkt i pannan. Piffa till det extra och servera med goda tillbehör som hackad lök, ättiksgurka eller kapris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Nötfärsen kan bytas ut mot kycklingfärs. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min.

Tips:

Strö över hackad lök, ättiksgurka, persilja, kapris eller oliver.
Denna rätt blir ännu snabbare om du använder, Kelda klassisk gräddsås. Uteslut då soja.
Nötfärsen kan även bytas ut mot kycklingfärs.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem