Bamsebiff

Bamsebiff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(705 st)

Bamsebiff är ett smidigt sätt att få en stor biff av köttfärs som du enkelt formar och steker direkt i pannan. Piffa till det extra och servera med goda tillbehör som hackad lök, ättiksgurka eller kapris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg potatis
  • 250 g morötter
  • 1 dl lingonsylt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen. Skala och riv morötterna.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff.
  3. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
  4. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Servera biffen med potatis, morötter och lingonsylt.

Tips:

Nötfärsen kan bytas ut mot kycklingfärs.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag