Bamsebiff

Bamsebiff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(244 st)

Bamsebiff är ett smidigt sätt att få en stor biff av köttfärs som du enkelt formar och steker direkt i pannan. Piffa till det extra och servera med goda tillbehör som hackad lök, ättiksgurka eller kapris.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg potatis
  • 250 g morötter
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här

Gör så här

Börja med att skala och koka potatisen. Skala och riv morötterna. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Servera biffen med potatis, morötter och lingonsylt.

Tips:

Nötfärsen kan bytas ut mot kycklingfärs.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: