Balsamicokyckling med lök

Balsamicokyckling med lök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(201 st)

Kyckling i ugn tillsammans med purjolök, rödlök och vitlök. Rödlöken blir söt och god när den ugnssteks och balsamvinäger som krydda i såsen är en fantastisk smakhöjare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 rödlökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök
  • 2 tsk torkad oregano

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör- &rapsolja. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna. Ringla 1 msk smör- &rapsolja över löken. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.

Näringsvärden, per portion inklusive potatis

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem